House V

Italy / 2015

photo: Virginia Chiodi Latini

The concept behind the restorations of this villa from the 1970s is the need to use local and rough materials in a contemporary way. The fragmented spaces of the former living area have been put back together using shadows and lighting as tools carving the volumes. The floor is the mirror of the ceiling and together they define uses and flows amid the spaces. Yet the darkness of the connective areas, paved using the local stone, is utterly contrasting the lightness and warmness of the ones where the family's main activities take place daily, underlined by the wide use of timber. Darkness vs lightness, gloom vs brightness, stone vs wood: they occur together and have the same figure.

Show More
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • houzz

FD architect

P.IVA. 09758030960

e-mail: francesca@francescadiano.com

tel: +39 3381878352

Copyright All Rights Reserved © 2019

FDARCHITECT